24.12.2024
Телеканал NTD

Справжній чай ройбуш тепер можуть робити лише в ПАР

Справжній чай ройбуш тепер можуть робити лише в ПАР

Південно-Африканська Республіка тепер може похвалитися власним брендом чаю. Європейський Союз присвоїв унікальний регіональний статус ройбушу, який..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Південно-Африканська Республіка тепер може похвалитися власним брендом чаю. Європейський Союз присвоїв унікальний регіональний статус ройбушу, який також називають ройбосом. Напій із такою назвою тепер вироблятимуть лише в ПАР.

Це чудова новина насамперед для фермерів. Тепер вони зможуть продавати цей продукт дорожче, і попит на нього, як очікується, зросте.

З місцевої мови «ройбуш» перекладається як «червоний кущ». Напій роблять із висушеного подрібненого листя й пагонів чагарнику аспалатуса лінійного.

Під нього виділено 70 тисяч гектарів землі в провінціях Західний Кейп і Північний Кейп. Чай вирощує коло 500 фермерів.

[Деон Зандберг, фермер]:
«Унікальність ройбушу в тому, що він росте на дуже невеликій і віддаленій території. Він унікальний, бо росте тут природно. Крім того, це дуже корисний продукт».

Щорічно в ПАР виробляють коло 15 тисяч тонн ройбушу. Половину експортують до Японії, Німеччини та Нідерландів.

У цьому лондонському магазині вишуканих напоїв ройбушу відведено окреме місце.

[Оттілі Каннінгем, експерт із чаю та кави]:
«Для нас велике значення має походження напою, а ройбуш має фантастичну історію. Важливо, хто його вирощує і в якому середовищі».

Здавна ройбуш був для місцевого населення ПАР тонізувальним напоєм, таким як чай, кава чи мате в інших частинах світу.

Заведено вважати, що цей чай знижує рівень холестерину й нормалізує тиск. Він також зменшує ризик серцево-судинних та онкозахворювань і допомагає при алергії та головному болю. Крім цього, ройбуш є складником багатьох косметичних засобів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Справжній чай ройбуш тепер можуть робити лише в ПАРАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в Перу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: