25.01.2024
Телеканал NTD

«Ми втомилися»: алжирці гасять пожежі голими руками

«Ми втомилися»: алжирці гасять пожежі голими руками

Утомлені й виснажені, ці алжирці намагаються підручними засобами врятувати свої будинки від вогню. З протипожежного обладнання..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Утомлені й виснажені, ці алжирці намагаються підручними засобами врятувати свої будинки від вогню. З протипожежного обладнання — тільки гілки.

[місцевий житель]:
«Боремося з вогнем п’ять днів. Немає електрики, води, газу, інтернету. Тут нічого немає. Ми втомилися».

Пожежі палають на півночі Алжиру. В регіоні Кабілія загинуло вже 65 осіб. Серед них 28 військовиків, яких відправили гасити вогонь і рятувати місцевих жителів.

Утім, у цьому селі кажуть, що ніякої допомоги від влади так і не дочекалися.

[місцевий житель]:

«Величезна пожежа. За хвилину в регіоні Кабілія загорілися всі села. Народ Алжиру покинули. Від влади ми нічого не отримали, крім погроз. Люди об’єдналися, допомогу надають звідусіль».

Гуманітарна допомога надходить від простих громадян. Її можна отримати, приміром, у цьому сусідньому селі.

[Хаджі Мохамед, волонтер]:
«Я привіз їжу, меблі й усе, що їм треба. Це слід було зробити. Коли приходить лихо, треба допомогти. Хочемо допомогти тим, що маємо».

[Бен Абдулахед Моханда, співробітник гуманітарної організації]:
«Наша роль — отримувати допомогу з усіх куточків країни й розподіляти її серед жителів сіл, особливо серед тих, хто постраждав найбільше».

Алжир — одна з країн Середземномор’я, які нині горять на тлі аномальної спеки. Великі пожежі палають також у Греції та Італії.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Ми втомилися»: алжирці гасять пожежі голими рукамиШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо Байдена

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: