26.02.2024
Телеканал NTD

Олімпійський прапор прилетів до Парижа

Олімпійський прапор прилетів до Парижа

Цей літак привіз до Парижа французьких золотих медалістів Олімпіади в Токіо. Але не тільки їх. Першою..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Цей літак привіз до Парижа французьких золотих медалістів Олімпіади в Токіо. Але не тільки їх. Першою трапом спускається мер столиці Анн Ідальго. А в руках у неї олімпійський прапор, який їй передали організатори Ігор.

З цього моменту Париж офіційно починає підготовку до майбутньої літньої Олімпіади 2024 року.

[Анн Ідальго, мер Парижа]:
«Париж буде готовим, оскільки ми прагнули провести Ігри, для яких треба побудувати небагато об’єктів. 95 % інфраструктури вже є».

Франція також обіцяє докласти всіх зусиль, щоб Ігри пройшли з глядачами. У Токіо організатори не наважилися заповнити трибуни стадіонів і спортивних центрів, щоб не допустити спалаху COVID. До країни так і не приїхали туристи, й Ігри принесли Японії лише 15 мільярдів доларів витрат.

Уряд Франції обіцяє дістати з цього урок.

[Анн Ідальго, мер Парижа]:
«Ігри в Токіо проводили в дуже складних для влади умовах, але вона це зробила. Ми бачимо, що людям потрібна надія, потрібно чекати чогось позитивного, й Ігри — це та позитивна подія, якої ми нетерпляче чекаємо».

А це вже підняття олімпійського прапора в міській адміністрації. Мерія обіцяє зробити Ігри ближчими до людей. Так, організатори вже думають, як винести церемонію відкриття Олімпіади за межі одного стадіону на вулиці центру Парижа.

[Руді Гобер, баскетболіст]:
«Початок через три роки, але ми бачили на прикладі Ріо, що час летить вельми швидко. Тож усе відбудеться дуже скоро».

Раніше Париж уже двічі приймав літні Ігри: у 1900 і 1924 роках. Відкриття 33-ї літньої Олімпіади заплановано на 26 липня 2024 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Олімпійський прапор прилетів до ПарижаЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у Туреччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: