25.03.2024
Телеканал NTD

Горять найбільші у світі болотні угіддя

Горять найбільші у світі болотні угіддя

У Бразилії вогонь охопив найбільші у світі болотні угіддя. За два дні полум'я поширилося більш ніж..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У Бразилії вогонь охопив найбільші у світі болотні угіддя. За два дні полум’я поширилося більш ніж на тисячу гектарів території в регіоні Поконе.

[Ане Аленкар, Амазонський інститут екологічних досліджень]:
«Болота дуже потерпають від пожеж. Торік було навіть ще гірше. Тому ця природна зона — у великій небезпеці».

Зі слів учених Амазонського інституту екологічних досліджень, через зміни клімату ситуацію з пожежами дедалі складніше контролювати. За їхніми прогнозами, у найближчі кілька десятиліть у Бразилії може стати ще на 4–5 градусів спекотніше.

Пожежі в Амазонії рідко виникають самі. Зазвичай до них призводить діяльність людей. Приміром, після незаконного вирубування лісів землі спеціально випалюють під пасовища. До вогню вдаються і в традиційному рільництві. В умовах посушливої ​​погоди він часто виходить з-під контролю.

У липні президент Бразилії Жаїр Болсонару на 4 місяці заборонив розпалювати вогонь просто неба. Він також відправив армійців для захисту регіону від пожеж і збезлісення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Горять найбільші у світі болотні угіддяАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїСвітові ціни на какао б’ють рекорди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: