18.01.2024
Телеканал NTD

У Венеції побудували човен у вигляді гігантської скрипки

У Венеції побудували човен у вигляді гігантської скрипки

У цієї гігантської скрипки все таке ж, як у справжньої. І гриф, і струни, і навіть..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

У цієї гігантської скрипки все таке ж, як у справжньої. І гриф, і струни, і навіть підборідник. Тільки її стихією будуть не концертні зали, а канали Венеції. Зараз її спускають на воду, щоб випробувати на плаву.

Незвичайне судно завдовжки 12 метрів і завширшки чотири побудував відомий італійський різьбяр по дереву Лівіо Де Марчі. Його називають «венеціанським теслею».

Випробування такого творіння не могло обійтися без музики. Віолончелістка з Венеціанської консерваторії імені Бенедетто Марчелло виконує на борту судна твори Антоніо Вівальді — одного з найвідоміших синів міста.

Де Марчі побудував човен під час пандемії на згадку про людей, які померли від коронавірусу. Судно називається «Скрипка Ноя» й символізує відродження Венеції.

Інструмент, що плаває, спроєктовано так, що його можна легко розібрати й зібрати заново. Човен офіційно спустять на воду 18 вересня. Він плаватиме навколо Венеції.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Венеції побудували човен у вигляді гігантської скрипкиНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахДва індійські ресторани судяться через куряче каріБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: