20.03.2024
Телеканал NTD

Тенісні корти з підігрівом подовжили сезон ігор в Австралії

Тенісні корти з підігрівом подовжили сезон ігор в Австралії

На початку серпня в Австралії — розпал зими. Раніше цієї пори року тенісні корти Канберри були..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

На початку серпня в Австралії — розпал зими. Раніше цієї пори року тенісні корти Канберри були порожніми. Через холоди й дощі земляне покриття було непридатним для ігор.

Але все змінилося завдяки кмітливості тутешнього працівника. Він зробив систему підігріву, і тепер тенісний сезон у Канберрі триває цілий рік.

[Кал Лійбанд, працівник тенісного центру Канберри]:
«Я використав труби від іригаційної системи. Вони на глибині приблизно чотири сантиметри. Ними тече гаряча вода, яку нагріває сонце».

Корти вкрито глиною, піском і гумовим чи пластиковим дрібняком. Холодної пори року природний матеріал підводив.

Тепер же завдяки новій мережі труб у землі не накопичується забагато вологи.

[Кім Качел, генеральний директор Tennis ACT]:
«Чудове рішення. Ми вже думаємо, щоб зробити цю систему й на інших кортах Австралії. Корти з ґрунтовим покриттям всім подобаються. Багато іспанських й італійських гравців кажуть, що це корти світового класу, не нижче».

Місцева Асоціація тенісу сподівається, що корти з підігрівом надихнуть ще більше австралійців зайнятися цим видом спорту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тенісні корти з підігрівом подовжили сезон ігор в АвстраліїМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілСендбординг повертається до НамібіїВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіУ вірменському місті Гюмрі ще не перевелися коваліШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: