20.10.2024
Телеканал NTD

ООН: 100 000 дітей можуть померти від голоду в ефіопському регіоні Тиграй

ООН: 100 000 дітей можуть померти від голоду в ефіопському регіоні Тиграй

Понад 100 тисяч дітей може померти від голоду за найближчий рік в ефіопському регіоні Тиграй. Про..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Понад 100 тисяч дітей може померти від голоду за найближчий рік в ефіопському регіоні Тиграй. Про це повідомляє ООН. Криза почалася через бої, які тривають із торішнього листопада. Уже зараз від недоїдання в Тиграї страждає п’ять мільйонів 200 тисяч осіб.

ООН заявляє, що до Тиграю щодня треба постачати 100 вантажівок продовольства. Лише так можна буде запобігти масовому голоду. Для порівняння, за весь попередній місяць приїхало лише 50 вантажівок.

Нещодавно співробітники гуманітарних організацій змогли дістатися до районів, куди раніше не могли потрапити через бойові дії. Вони кажуть, що ситуація там невтішна.

[Маріксі Меркадо, прессекретар ЮНІСЕФ]:

«Десятки тисяч людей покинули свої будинки. Продовольчі магазини розграбовано. Без достатньої гуманітарної допомоги недоїдання серед дітей перевищить і так тривожний рівень. Уразливе населення опиниться на межі голодної смерті».

Під час збройного конфлікту дітей, які страждають від недоїдання, побільшало вдвічі. Щомісяця до лікарень надходить 4000 таких пацієнтів. Водночас у ЮНІСЕФ незабаром закінчаться гроші для надання їм допомоги.

Бойові дії почалися в регіоні в середині сезону збору врожаю. Як наслідок, більшу його частину спалили чи розграбували. Раніше чверть посівів знищила сарана.

Бої тривають між урядом країни й колишньою керівною партією регіону «Народний фронт звільнення Тиграю», на яку перетворився повстанський рух комуністів-сепаратистів.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: 100 000 дітей можуть померти від голоду в ефіопському регіоні ТиграйАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісНеочищені стічні води щодня скидають у річки Сербії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: