18.07.2024
Телеканал NTD

Круїзні лайнери перестали заходити до лагуни Венеції

Круїзні лайнери перестали заходити до лагуни Венеції

Круїзний лайнер на тлі історичних будівель Венеції — такої картини тут більше не буде. З 1..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Круїзний лайнер на тлі історичних будівель Венеції — такої картини тут більше не буде. З 1 серпня суднам тоннажністю більш як 25 тисяч тонн заборонено входити до Венеціанської лагуни. Впускатимуть лише кораблі коротші за 180 метрів і нижчі за 35 метрів.

Новий закон схвалив уряд Італії. Він має захистити й природу, й історичну спадщину міста. Також це рішення допомогло Венеції уникнути зміни статусу в списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Місто могли зарахувати до об’єктів, що перебувають під загрозою.

Місцеві органи культури й жителі міста вже багато років вимагали не впускати великі судна до Венеціанської лагуни. Ті забруднюють морську екосистему, а ще підіймають хвилі, які поступово руйнують фундамент будівель.

Понад шість років тому влада заборонила навігацію центральними каналами Венеції суднам тоннажністю понад 94 тисяч тонн. Але це не позбавило місто від заходження до лагуни інших великих лайнерів.

[Джейн да Мосто, голова організації «Ми тут, Венеціє»]:
«Уряд нарешті встановив певні терміни й прибрав цих монстрів із центру міста. Але одразу ж на думку спали інші питання про те, що проблему можна розв’язати в довгостроковій перспективі».

Зараз уряд пропонує збудувати порт за межами лагуни. Але це не влаштовує ні прихильників, ні противників заборони.

Захисники міста хочуть, щоб лайнери взагалі не наближалися до лагуни й не шкодили природі.

А постраждалі через нові правила працівники вважають, що будівництво нового порту триватиме довго і весь цей час їм доведеться сидіти без заробітку. Утім, уряд обіцяє їм компенсації.
Коротке посилання на цю сторінку:

Круїзні лайнери перестали заходити до лагуни ВенеціїУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Як музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушині100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: