25.09.2024
Телеканал NTD

Подорож Маленької Амаль: лялька пройде 8000 км через вісім країн

Подорож Маленької Амаль: лялька пройде 8000 км через вісім країн

Вулицями турецького міста Газіантеп гуляє лялька заввишки 3,5 метра. Вона зображує 9-річну дівчинку-біженку, яку назвали Маленька..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Вулицями турецького міста Газіантеп гуляє лялька заввишки 3,5 метра. Вона зображує 9-річну дівчинку-біженку, яку назвали Маленька Амаль.

Вона має благородну місію. На Амаль чекає подорож протяжністю 8000 кілометрів вісьмома країнами. Так організатори акції хочуть привернути увагу людей до становища мільйонів мігрантів у всьому світі, особливо дітей.

Проєкт називається «Прогулянка». А ім’я Амаль в арабській мові означає «надія».

[Девід Лан, засновник проєкту]:
«Розповідаючи цю історію, ми хочемо звернути увагу на сотні й тисячі історій конкретних людей. Ніхто з них не хотів кудись їхати. Але вони були змушені зробити це через страх за своє життя й життя своїх близьких. І кожна історія унікальна».

Маленька Амаль почала подорож з Газіантепа. Завершиться вона в англійському Манчестері. Подорож через Європу повторить багато маршрутів, якими мігранти намагаються дістатися бажаних місць у ЄС.

[Девід Лан, засновник проєкту]:
«Ідея вельми проста: дуже велика лялька маленької дівчинки вирушає в дуже-дуже довгу подорож у пошуках своєї мами. І ця історія відгукнулася в серцях величезної кількості людей».

Два лялькарі управляють руками, один підтримує торс, а ще один перебуває всередині і йде на ходулях. Двоє з них і самі біженці.

[Девід Лан, засновник проєкту]:
«Один з Еритреї, а один приїхав із Сирії. Його сім’я подолала довгий шлях через Туреччину і Європу».

Дорогою Маленької Амаль хочуть організувати понад 100 заходів. Як очікується, вона пройде через Туреччину, Грецію, Італію, Францію, а також Швейцарію, Німеччину та Бельгію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Подорож Маленької Амаль: лялька пройде 8000 км через вісім країнВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у Віндзорі100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: