20.04.2024
Телеканал NTD

Новий застосунок розшифровує почуття котів

Новий застосунок розшифровує почуття котів

Ваш кіт дещо пригнічений, проте як завжди мовчить? Добра новина: виникла можливість заглянути у свідомість вашого..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Ваш кіт дещо пригнічений, проте як завжди мовчить? Добра новина: виникла можливість заглянути у свідомість вашого вихованця. Новий застосунок, який використовує штучний інтелект, навчився оцінювати самопочуття котів і розшифровувати мімічні зміни їхніх мордочок.

Застосунок назвали «Table». Він оцінює положення вух, звуженість очниць та очей, напругу морди, а також положення вусів та голови.

Розробники кажуть, що їхній застосунок поєднує штучний інтелект із функцією розпізнавання обличчя.

[Міш Пріст, голова компанії ― розробника застосунку]:

«Він допомагає власникам котів розуміти, чи болить щось у їхнього вихованця. Застосунок використовує функцію розпізнавання облич. Треба просто зробити фото на камеру й отримати результат. Іноді коти погано на це реагують, тому ми радимо робити знімки регулярно для порівняння».

Програму тестують у місцевій ветеринарній клініці. Важливо спробувати її на якомога більшій кількості котів, щоб у застосунку накопичилася база даних.

[Ліз Руелле, ветеринар]:
«Я звикла розуміти мову тіла котів. Але іншим колегам і стажистам, у кого менше досвіду, складніше розуміти, чи котові боляче, чи правильно вони все роблять».

Застосунок поки не ідеальний. Приміром, під час тестування на чорних котах результат був не завжди точним. Просто мімічні зміни на чорній морді видно гірше.

Та загалом програма успішно допомагає зрозуміти мурчиків.

[Міш Пріст, голова компанії ― розробника застосунку]:
«Ми навчили машину, використовуючи програму й низку зображень. Якщо ви маєте кота, але не розумієте його, можете просто скористатися застосунком, і він допоможе визначити, як почувається ваш вихованець».

Експерти зазначають, що цей винахід скоро може стати незамінним інструментом для всіх власників котів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий застосунок розшифровує почуття котівЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуЗ олії — біопальне: новий завод у Дубаї«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріДо нас летить одна з найяскравіших відомих комет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: