27.06.2024
Телеканал NTD

Народився під час вибуху в Бейруті: хлопчик Джордж святкує перший день народження

Народився під час вибуху в Бейруті: хлопчик Джордж святкує перший день народження

Ось такими були перші хвилини життя ліванського хлопчика Джорджа. Це кадри з пологового будинку в мить..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Ось такими були перші хвилини життя ліванського хлопчика Джорджа. Це кадри з пологового будинку в мить торішнього вибуху в порту Бейрута. Відео зняв тато хлопця. Вікно в палаті вибило прямо на його дружину. Приймати пологи довелося в коридорі серед скла й уламків.

4 серпня весь Ліван ушановуватиме пам’ять більш як 200-т загиблих унаслідок вибуху. А ця сім’я також відзначатиме перший рік життя сина.

[Едмонд Хнайссер, батько Джорджа]:
«Після вибуху Джордж став для багатьох символом життя і джерелом сили. Ми зустрічали постраждалих від вибуху людей, які, почувши історію Джорджа, були щасливими. Він подарував ліванцям багато надії».

Це був один із найсильніших неядерних вибухів в історії. Тисячі людей постраждали. Багато кварталів міста стали руїнами.

[Емманюель Лтеїф Хнайссер, мати Джорджа]:
«Було трохи складно. Деякий час я була приголомшеною, не могла прийняти те, що зі мною сталося. Та треба було стати на ноги, у мене була дитина, я не могла проявляти слабкості».

[Едмонд Хнайссер, батько Джорджа]:
«Джордж дав нам сили».

[Емманюель Лтеїф Хнайссер, мати Джорджа]:
«Це правда. Саме він зарядив нас силою».

Батьки Джорджа кажуть, що мають змішані почуття.

[Едмонд Хнайссер, батько Джорджа]:
«Навколо померло багато людей, це велика втрата. Неможливо відчувати щастя в той час, коли інші сумують. Але ми не можемо позбавити Джорджа свята, треба трохи відволіктися. Лише святкуватимемо на кілька днів пізніше — на знак поваги до інших».

Свічки на святковому торті запалять на честь Джорджа 8 серпня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Народився під час вибуху в Бейруті: хлопчик Джордж святкує перший день народженняСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: