25.04.2024
Телеканал NTD

Круїзні лайнери повертаються до Чорногорії після 16 місяців застою

Круїзні лайнери повертаються до Чорногорії після 16 місяців застою

Перший майже за півтора року круїзний лайнер. До Чорногорії повертаються судна з туристами. До цього вони..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Перший майже за півтора року круїзний лайнер. До Чорногорії повертаються судна з туристами. До цього вони не заходили в порти цієї балканської країни через пандемію.

Першим прибув корабель «Венера вікінгів», що завдовжки 228 метрів. Він зупинився в порту середньовічного міста Котор. Утім, пасажирів на ньому зовсім небагато.

[туристка з круїзного лайнера]:
«У круїз вирушило 170 осіб, а має бути 900. Пасажирів усього 170. На лайнері порожньо — більше персоналу, ніж пасажирів».

Туристи з великих круїзних лайнерів раніше були головним джерелом доходу сувенірних магазинів Котора. Є надія, що скоро все відновиться. Але поки продажів немає.

[працівниця сувенірного магазину]:
«Круїзні лайнери забезпечують наш бізнес на 99 %. Але вони не приходять. Сьогодні прибув перший, але в місті поки нікого з нього немає. Видно, є правила, куди вони можуть піти. Пасажири до сувенірної крамниці ще не заходили».

Поки місцеві жителі надіються на повернення туристів, екологів непокоїть, що круїзні судна знову забруднюватимуть море. Вони закликають ввести щодо них обмеження.

[Арзано Вукович, голова організації Green Home]:
«Ми не маємо реальних даних про доходи від круїзного туризму, але також не маємо даних і про вплив лайнерів на довкілля. Немає досліджень, які б показали, що відбувається».

На туризм припадає п’ята частина економіки Чорногорії. Однак улітку 2020 року доходу він майже не дав.
Коротке посилання на цю сторінку:

Круїзні лайнери повертаються до Чорногорії після 16 місяців застоюУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиСрібна шахта відродила занепале боснійське містоСрібло в Єгипті — нове золотоООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: