20.03.2024
Телеканал NTD

Дослідження: Pfizer і AstraZeneca ефективні проти дельта-штаму

Дослідження: Pfizer і AstraZeneca ефективні проти дельта-штаму

Вакцини Pfizer чи AstraZeneca захищають від дельта-варіанту коронавірусу майже так само ефективно, як і від альфа-штаму...

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Вакцини Pfizer чи AstraZeneca захищають від дельта-варіанту коронавірусу майже так само ефективно, як і від альфа-штаму. Такого висновку дійшли науковці. Доповідь про це опубліковано в «Медичному журналі Нової Англії».

Фахівці з’ясували, що Pfizer на 88 % запобігає зараженню штамом дельта. У випадку з варіантом альфа вакцина ефективна майже на 94 %. AstraZeneca захищає від дельта-штаму на 67 % і від альфа-штаму — майже на 75. Водночас обидві вакцини високою мірою запобігають важкому протіканню хвороби.

Зараз у всьому світі в заражених здебільшого знаходять дельта-штам. Уперше його виявили й описали в Індії. Це мутований варіант, який уважається набагато заразнішим за початковий. Його також легше підхоплюють підлітки й молодь.

Тим часом лікарі попереджають, що найефективніші вищезгадані вакцини саме після другої дози. Після першої препарат Pfizer ефективний лише на 36 %, а AstraZeneca — на 30.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дослідження: Pfizer і AstraZeneca ефективні проти дельта-штамуУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюМарокко: лазні закриті, води немаєООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: