24.08.2024
Телеканал NTD

На Темзі знову перераховують лебедів

На Темзі знову перераховують лебедів

На старовинних човнах і в химерних вбраннях. Британські королівські маркувальники виїхали на Темзу, щоби провести традиційний..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

На старовинних човнах і в химерних вбраннях. Британські королівські маркувальники виїхали на Темзу, щоби провести традиційний щорічний підрахунок лебедів.

[Девід Барбер, маркувальник лебедів королеви Єлизавети II]:
«Дорослі птахи можуть важити до 15 кілограмів, розмах крил у них — два з половиною метри».

Торік захід скасували через пандемію. Водночас на відміну від інших диких тварин, лебеді від коронавірусних обмежень не виграли. Навпаки, їм стало складніше вивести потомство, бо більше людей почали проводити час на берегах річки.

Птахам загрожують рибальські снасті й собаки. Є й інші проблеми.

[Девід Барбер, маркувальник лебедів королеви Єлизавети II]:
«Торік почастішали випадки стрілянини по лебедях. Також були проблеми із забрудненням річки. Стрілянина, я гадаю, спричинена тим, що молодики можуть піти в магазин і купити пневматичну гвинтівку. Потім вони йдуть до річки, бачать велику білу мішень і — бах! І це жахливо, та ми намагаємося з цим боротися».

Традиція підраховувати лебедів бере початок у XII столітті. Тоді англійські монархи оголосили, що усі лебеді-шипуни в країні належать їм.

[Девід Барбер, маркувальник лебедів королеви Єлизавети II]:
«Тоді лебеді вважалися дуже вишуканим частуванням. Їх подавали на банкетах. Звісно, сьогодні перерахунок лебедів пов’язаний з їх збереженням і освітньою роботою».

Шипунами цих лебедів прозвали через те, що самці можуть видавати шиплячі звуки в період гніздування, у березні. Зазвичай птахи утворюють пари на все життя.

Цього року час на перерахунок лебедів скоротили зі звичайних п’яти до трьох днів.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Темзі знову перераховують лебедівДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Президент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: