25.01.2024
Телеканал NTD

Як службові собаки «випускають пару» на австралійській фермі

Як службові собаки «випускають пару» на австралійській фермі

Поле, вівці, трава, ставок... Що може бути кращим для домашніх собак, які зазвичай сидять чи лежать..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Поле, вівці, трава, ставок… Що може бути кращим для домашніх собак, які зазвичай сидять чи лежать у дворах своїх господарів?

На одній з австралійських ферм у штаті Квінсленд псам дають можливість вдосталь насолодитися тим, заради чого їх створила природа.

[Джон Борг, власник ферми]:
«Це службові собаки, і вони хочуть служити».

На фермі міських собак навчають охороняти стадо, розвивають їхню витривалість і просто дають можливість витратити енергію, накопичену за час сидіння вдома.

[Джон Борг, власник ферми]:
«Ці собаки створюють проблеми: починають підстрибувати біля парканів, гавкати, рити ями, ганятися за машинами тощо».

У себе вдома пес із кличкою Локі робить майже те ж саме. Але його господиня каже, що така зміна обстановки собаці вельми корисна.

[Аманда Вассало, господиня Локі]:
«Гадаю, що він розслабляється, щойно приїжджає сюди й починає бігати по колу. Потім він іде додому і стає набагато спокійнішим».

Через цей центр проходять і собаки з притулку перед тим, як їх заберуть нові господарі.

[Пенні Брішке, керівник притулку]:
«За останній рік у нас було коло 70 собак службових порід чи їхніх помісей. Головне, на що ми звернули увагу, що вони неймовірно збадьорилися в такому середовищі».

Власник ферми теж радий. Він бачить своє покликання в тому, щоб допомагати собакам та їхнім власникам.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як службові собаки «випускають пару» на австралійській ферміПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: