29.08.2024
Телеканал NTD

57 мігрантів потонули біля берегів Лівії на шляху до Європи

57 мігрантів потонули біля берегів Лівії на шляху до Європи

Щонайменше 57 мігрантів потонуло в Середземному морі біля Лівії. Вони разом з іншими шукачами притулку вийшли..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Щонайменше 57 мігрантів потонуло в Середземному морі біля Лівії. Вони разом з іншими шукачами притулку вийшли на човні з міста Хомс і, ймовірно, хотіли дістатися Європи. Незабаром судно почало тонути й перевернулося.

Місцеві рибалки й лівійська берегова охорона врятували 18 осіб. Це вихідці з Нігерії, Гани та Гамбії. Тіла зниклих із моря не витягли.

[Пол Діллон, співробітник Міжнародної організації з міграції]:
«Ті, хто вижив, розповіли нашим співробітникам, які регулярно реагують на ці жахливі події, що принаймні 57 людей зникло безвісти. Серед них приблизно 20 жінок і двоє немовлят».

Цього літа через сприятливу ​​погоду з Лівії і Тунісу почало відпливати більше човнів із мігрантами. Вони намагаються дістатися Європи в надії на краще життя.

[Пол Діллон, співробітник Міжнародної організації з міграції]:

«Разом з останньою трагедією, у 2021 році кількість загиблих на центральносередземноморському маршруті сягнула 970 осіб. Це чоловіки, жінки й діти. Цього року міграційним маршрутом пройшло більше човнів. Стало більше тих, кого перехопили, і тих, хто доплив до бажаного місця».

Співробітників Міжнародної організації з міграції турбує доля біженців, яких повернули до Лівії.

[Пол Діллон, співробітник Міжнародної організації з міграції]:
«З попереднього досвіду ми знаємо, що в Лівії перехоплених мігрантів зазвичай поміщають до центрів утримання під вартою. Там із ними жорстоко поводяться й експлуатують. Ці випадки задокументовано».

Зазвичай вихідці з бідних країн вирушають у ризиковану подорож на старих і ненадійних човнах, які часто переповнені. За даними УВКБ ООН, у морі гине кожен шостий чи сьомий мігрант.

У 2017 році військово-морські сили Євросоюзу почали активно перехоплювати човни з шукачами притулку та повертати їх до Лівії. Після цього охочих потрапити до Європи стало менше.
Коротке посилання на цю сторінку:

57 мігрантів потонули біля берегів Лівії на шляху до ЄвропиНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаЄС виступає проти переслідування Фалуньгун у КитаїЕквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиківВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіІзраїльський безпілотник ліквідував заступника лідера ХАМАСу в Лівані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: