26.09.2024
Телеканал NTD

Найстаршому тенісистові світу — 97 років, і він досі в грі

Найстаршому тенісистові світу — 97 років, і він досі в грі

97-річний харків'янин Леонід Станіславський займається тенісом понад півстоліття. Сьогодні знайти гідного суперника в його віковій групі..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

97-річний харків’янин Леонід Станіславський займається тенісом понад півстоліття. Сьогодні знайти гідного суперника в його віковій групі майже неможливо.

Але це не завадило йому брати участь у чемпіонатах світу та Європи серед літніх і обігравати молодших суперників. І це тоді як бігати по полю так само швидко як раніше він уже не може.

Леоніду було 30, коли його колега, на той момент чемпіон із гімнастики, ознайомив його з тенісом. Відтоді він тренувався три рази на тиждень.

[Леонід Станіславський, тенісист]:
«Гарний вид спорту, добре фізичне навантаження, красива гра. І ще одна річ — у теніс ви можете грати в якому завгодно віці».

Леонід уже потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найстарший тенісист світу. Зараз він посилено тренується, щоб узяти участь у чемпіонаті світу 2021 року серед літніх людей. Захід пройде в жовтні в Іспанії.

[Леонід Станіславський, тенісист]:
«У 95 років я почувався набагато ліпше, ніж зараз. У 97 років уже важко ходити. Люди, яким менш ніж 70 років, кажуть: “Рік прожив — слава Богу”. Яким від 70-ти до 90-та, кажуть: “Місяць прожив — слава Богу”. А яким від 90-та до 95-ти, лічать уже дні: “День прожив — слава Богу”. Я вже рахую кожен день».

Леонід каже, що секрет його довголіття в поєднанні хороших генів і регулярних занять спортом.

Щоранку він починає з гімнастики, відтискань і підтягувань. Крім тенісу, спортсмен захоплюється плаванням і лижним спортом, мріє стрибнути з парашутом.

Леонід каже, що його заповітна мрія — дожити до 100 років і позмагатися з колишньою першою ракеткою світу Роджером Федерером.

Примітно, що Міжнародна федерація тенісу вперше додала вікову групу 90+ тільки на чемпіонаті 2021 року. Це сталося після того, як Леонід надіслав туди письмове прохання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найстаршому тенісистові світу — 97 років, і він досі в гріВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: