27.06.2024
Телеканал NTD

«Без їжі, води й електроенергії»: повінь відрізала від зовнішнього світу місто в Китаї

«Без їжі, води й електроенергії»: повінь відрізала від зовнішнього світу місто в Китаї

На величезне озеро перетворилося китайське місто Чженчжоу в провінції Хенань. Після рясних дощів затопило вулиці й..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

На величезне озеро перетворилося китайське місто Чженчжоу в провінції Хенань. Після рясних дощів затопило вулиці й підвали будинків. Люди три дні провели в пастці водної стихії без їжі, води та електроенергії. Зараз їх евакуюють.

[Ян Яньлін, жителька Чженчжоу]:
«Ми налякані й боїмося, що більше не буде ні продуктів, ні води, бо ми навіть не мали зв’язку із зовнішнім світом. Рідні не можуть до нас додзвонитися і, напевно, дуже хвилюються, і ми теж стривожені. Ми боїмося, що повінь збільшиться. Перший і другий поверхи підвалу вже затоплені, тому ми побоюємося й за своє життя».

У провінції Хенань зливи йшли тиждень. Багато річок ось-ось вийде з берегів. У водосховищі Гоцзяцзю піднявся рівень води й прорвало греблю. Багато міст і сіл залишилися без електропостачання.

Із затоплених районів евакуювали понад мільйон людей. Влада повідомляє про 33 загиблих. Однак очевидці кажуть, що жертв набагато більше. Вони розповідають, як на їхніх очах потоки води несли людей.

Місто Чженчжоу постраждало найбільше. У затопленому метро, ​​за офіційними даними, загинуло 12 людей, п’ятеро дістало травми.

За три дні в місті випало 617 міліметрів опадів. Це майже річна норма.

[Чен Далун, житель Чженчжоу]:
«Несподівано річка прорвала греблю, і течія стала дуже сильною. Я спустився вниз, щоб сфотографувати, але не наважився йти вперед, побачивши бурхливий потік. Я тримався осторонь, але мене все одно збило з ніг. Я підняв телефон і сів на землю. Тоді води було ще небагато».

У провінції, де живе 100 мільйонів осіб, також перекрито автомагістралі й припинено залізничне сполучення.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Без їжі, води й електроенергії»: повінь відрізала від зовнішнього світу місто в Китаї25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна Кароліна

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: