26.03.2024
Телеканал NTD

Пожежа в лікарні Іраку: щонайменше 50 загиблих

Пожежа в лікарні Іраку: щонайменше 50 загиблих

Ці люди не мали шансу вижити. Щонайменше 50 осіб загинуло й понад 67 постраждало на півдні..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ці люди не мали шансу вижити. Щонайменше 50 осіб загинуло й понад 67 постраждало на півдні Іраку внаслідок пожежі в лікарні для хворих на COVID. Трагедія сталася в місті Насирія. До неї призвів вибух кисневого балона.

Пожежники взяли вогонь під контроль. Рятувальники оглядають згорілу будівлю, шукаючи загиблих. Багато пацієнтів досі вважають зниклими безвісти. Серед жертв пожежі — двоє працівників лікарні. До деяких секцій будівлі складно потрапити через велике задимлення.

Як повідомляють, займання сталося у відділенні, яке побудували всього три місяці тому. Воно було розраховане на 70 ковідних пацієнтів.

Прем’єр-міністр Іраку скликав термінову зустріч із головними міністрами й наказав зняти з посад і заарештувати вищих чиновників сфери охорони здоров’я та цивільного захисту Насирії, а також головного лікаря медзакладу.

Нагадаємо, такий інцидент в країні — не перший. Так, кілька місяців тому в Багдаді внаслідок пожежі в шпиталі для хворих на COVID загинуло понад 80 осіб. Тоді причиною загоряння також став вибух балона з киснем.

Ослаблений війною і санкціями Ірак зараз переживає сплеск захворюваності на COVID. Щодня тут виявляють понад 9 тисяч нових заражених. За весь час у країні зареєстрували майже півтора мільйона інфікованих. Більш як 17 з половиною тисяч осіб померло.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежа в лікарні Іраку: щонайменше 50 загиблихТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: