29.12.2024
Телеканал NTD

ВООЗ: Китай мусить надати дані про виникнення пандемії

ВООЗ: Китай мусить надати дані про виникнення пандемії

Розслідувати походження коронавірусу в Китаї заважає брак даних про перші дні спалаху. Про це заявив голова..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Розслідувати походження коронавірусу в Китаї заважає брак даних про перші дні спалаху. Про це заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров’я.

[Тедрос Адханом Гебреєсус, голова ВООЗ]:
«Ми справді просимо Китай бути прозорим, відкритим і співпрацювати з нами, особливо щодо необроблених даних, які ми просили в перші дні пандемії».

Гебреєсус також заявив, що було б передчасно ігнорувати теорію про те, що вірус міг просочитися з лабораторії в Ухані.

[Тедрос Адханом Гебреєсус, глава ВООЗ]:
«У кожному спалаху ви досліджуєте його походження. Нам треба знати, що сталося, щоб запобігти наступній епідемії».

У березні група експертів під керівництвом ВООЗ оприлюднила звіт про результати чотирьох тижнів розслідування в Ухані та його околицях. У документі йдеться, що вірус, імовірно, передався від кажанів людині через іншу тварину.

У висновках також зазначалося, що теорія лабораторного витоку вкрай малоймовірна. Проте низка експертів і деякі країни, зокрема й США, не задовольнилися цим висновком.

Влада Китаю називає теорію витоку абсурдною.

Зазначимо, що ще адміністрація Дональда Трампа звинуватила ВООЗ у тому, що організація діє в інтересах влади КНР і допомагає їй приховати інформацію про походження SARS-CoV-2.

Тим часом ВООЗ уже планує організувати другу фазу розслідування джерел пандемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

ВООЗ: Китай мусить надати дані про виникнення пандеміїЩе один американський штат дискваліфікував Дональда ТрампаШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Новообраний президент Тайваню виступає за незалежність островаКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуКім Чен Ин наказав армії та промисловому сектору готуватися до війни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: