29.12.2024
Телеканал NTD

Іспанія помилувала дев’ятьох каталонських сепаратистів

Іспанія помилувала дев'ятьох каталонських сепаратистів

Уряд Іспанії помилував дев'ятьох ув'язнених каталонських сепаратистів. Вони потрапили до в'язниці за спробу домогтися незалежності Каталонії..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Уряд Іспанії помилував дев’ятьох ув’язнених каталонських сепаратистів. Вони потрапили до в’язниці за спробу домогтися незалежності Каталонії у 2017 році.

У 2019-му цих політиків і активістів засудили до термінів від дев’яти до 13 років за звинуваченнями в підбурюванні до заколоту й нецільовому використанні державних коштів.

Раніше, усупереч рішенню іспанського суду, вони організували референдум про вихід зі складу Іспанії. Після голосування місцева адміністрація проголосила незалежність Каталонії.

У відповідь Мадрид ввів в автономному регіоні надзвичайний стан і тимчасово взяв його під своє управління.

За словами прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса, помилування має умовний характер. Також залишається чинною заборона обіймати будь-які державні посади.

Джерело в уряді повідомило, що постанову про помилування може бути скасовано в разі серйозного злочину.

У Каталонії живе менше ніж п’ята частина населення Іспанії. Водночас регіон дає країні чверть валового національного продукту. До бюджету він платить на 16 мільярдів євро більше, ніж отримує від держави. Головним гаслом референдуму була фраза «Мадрид нас грабує».
Коротке посилання на цю сторінку:

Іспанія помилувала дев’ятьох каталонських сепаратистівВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в Йорданії137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: