28.09.2024
Телеканал NTD

Дональд Трамп подає позов на Твіттер, Фейсбук та Гугл

Дональд Трамп подає позов на Твіттер, Фейсбук та Гугл

45-й президент США Дональд Трамп оголосив, що подає позови на Твіттер, Фейсбук та Гугл. Шість місяців..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

45-й президент США Дональд Трамп оголосив, що подає позови на Твіттер, Фейсбук та Гугл. Шість місяців тому ці компанії заблокували облікові записи Трампа в соціальних мережах через його коментарі щодо події, що сталися в Капітолії 6 січня.

Виступаючи у своїй резиденції в Бедмінстері, що в штаті Нью-Джерсі, Трамп сказав, що позови стосуються захисту права на свободу слова згідно з Першою поправкою до конституції США. Експрезидент каже, що технологічні компанії, заблокувавши його акаунти, порушили його права.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:
«Ми вимагаємо, щоб припинили таємні заборони, спроби заглушити голоси людей, внесення їх до чорних списків, вигнання й анулювання, про які ви всі добре знаєте».

Трамп схарактеризував ці судові процеси як дуже важливу подію в русі захисту свободи слова в Сполучених Штатах. Позови подадуть до окружного суду США в Південному окрузі Флориди. У них вимагатимуть скасувати цензуру й припинити виключати зі громадського життя людей із політичними поглядами, які суперечать мейнстриму.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:
«Крім того, ми просимо суд накласти штрафні санкції на цих гігантів соціальних мереж. Ми хочемо притягти до відповідальності великі технологічні компанії».

Твіттер, Фейсбук та Гугл заявили в січні, що закрили акаунти Трампа через його заяву про те, що вибори 3 листопада було сфальсифіковано, а також тому, що президент повідомленнями в соцмережах нібито підбурював людей до заворушень.

Керівництво Твіттеру заявило, що сторінку Трампа закрито назавжди, Фейсбук заблокував відповідний обліковий запис на два роки, а Ютуб, що належить Гуглу, заявив, що нададуть доступ лише тоді, коли знизиться «ризик насильства».

Республіканці кажуть, що федеральна влада дозволяє великим технологічним компаніям цензурувати їхніх політичних опонентів. Зокрема, цьому сприяє розділ 230 Акту про дотримання пристойності в ЗМІ 1996 року. Він здебільшого звільняє інтернет-компанії від відповідальності за матеріали, які публікують користувачі. З іншого боку, він дозволяє компаніям на власний розсуд видаляти повідомлення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональд Трамп подає позов на Твіттер, Фейсбук та ГуглУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови Каталонії«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunРБ ООН вимагає від хуситів припинити напади на кораблі в Червоному моріІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: