26.06.2024
Телеканал NTD

Перемир’я в «ковбасній війні» між ЄС та Великою Британією подовжили на три місяці

Перемир'я в «ковбасній війні» між ЄС та Великою Британією подовжили на три місяці

Європейський Союз і Велика Британія домовилися про тимчасове перемир'я в так званій «ковбасній війні». Ще на..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Європейський Союз і Велика Британія домовилися про тимчасове перемир’я в так званій «ковбасній війні». Ще на три місяці погодили подовження пільгового періоду на постачання британських м’ясних продуктів до Північної Ірландії.

[Марош Шефчович, єврокомісар з міжінституційних відносин]:
«Ми задовольняємо прохання Великої Британії про подовження пільгового періоду для перевезення охолодженого м’яса з Великої Британії до Північної Ірландії ще на три місяці, до 30 вересня цього року. Однак це не назавжди. Рішення тимчасове, і до нього додаються жорсткі умови».

Унаслідок «брекзиту» разом із Лондоном зі складу ЄС також вийшла Північна Ірландія. Однак вона все ж залишилася частиною митної території блоку, щоби зберегти крихкий мир із сусідньою Республікою Ірландія.

Тож виникло питання імпорту сюди британської продукції. Правила ЄС забороняють купувати незаморожені ковбаси чи фарш у третіх країн, до яких тепер зараховано і Велику Британію. Для цього й було введено пільговий період, у який британські компанії могли ввозити свою продукцію без оформлення необхідних санітарних довідок.

Представники ЄС кажуть, що в найближчі три місяці британські компанії мають налагодити отримання всієї документації, а уряду варто ухвалити погоджені в ЄС загальні митні правила. Раніше Лондон висловлював думку, що не хоче залежати від політики блоку.

[Марош Шефчович, єврокомісар з міжінституційних відносин]:
«Сподіваємося, що впродовж цих трьох місяців Велика Британія конструктивно працюватиме над ширшою угодою у сфері здоров’я населення, тварин і рослин на основі правил ЄС».

Варто зазначити, що впродовж пільгового періоду ЄС спростить увезення до Північної Ірландії ліків та собак-поводирів. Також водії з автономії зможуть їздити до Республіки Ірландія з нині чинними страховими документами.

Сторони ведуть переговори далі, щоби спільно розв’язати проблему.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перемир’я в «ковбасній війні» між ЄС та Великою Британією подовжили на три місяціЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніВ Україні новий головнокомандувач

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: