26.08.2024
Телеканал NTD

Прогнози не виправдалися: як завершилися регіональні вибори у Франції

Прогнози не виправдалися: як завершилися регіональні вибори у Франції

Регіональні вибори у Франції не принесли ніяких сюрпризів. Згідно з попередніми результатами, у всіх 13-ти регіонах..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Регіональні вибори у Франції не принесли ніяких сюрпризів. Згідно з попередніми результатами, у всіх 13-ти регіонах перемогли правоцентристські або лівоцентристські партії, які керували на місцях.

Прогнозували, що гарних результатів досягне ультраправа партія Марін Ле Пен «Національне об’єднання». Однак зрештою вона не змогла стати керівною в жодному з регіонів.

[Ксав’є Бертран, президент Ради регіону О-де-Франс]:
«Від щирого серця хочу подякувати вам. Історія запам’ятає, що регіон О-де-Франс, який вірний певним ідеям, двічі зупиняв “Національне об’єднання”. Ми змусили його різко відступити».

У своїй поразці сама Ле Пен звинувачує альянси протиборчих партій, які, за її словами, суперечать усім законам.

[Марін Ле Пен, лідер «Національного об’єднання»]:

«Ми не перемогли ні в одному регіоні, бо чинна влада об’єдналася з немислимими альянсами і зробила все, щоби перешкодити нам показати французькому народові нашу здатність керувати регіональною адміністрацією».

Щодо партії президента Франції Емманюеля Макрона «Вперед, Республіко!», То вона теж не здобула перемоги в жодному з регіонів. Це свідчить про те, що ця відносно молода політична сила не змогла вкоренитися на місцевому рівні, а хвиля, яка привела до влади Макрона, переважно обертається навколо його персони.

Вибори проходили в два етапи. Водночас явка була найнижчою в історії виборів Франції і становила всього 35%.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прогнози не виправдалися: як завершилися регіональні вибори у ФранціїІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуСвітові ціни на какао б’ють рекордиПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: