24.09.2024
Телеканал NTD

Історичний візит: голова МЗС Ізраїлю вперше офіційно відвідує ОАЕ

Історичний візит: голова МЗС Ізраїлю вперше офіційно відвідує ОАЕ

Голова МЗС Ізраїлю Яір Лапід прибув до Об'єднаних Арабських Еміратів. Це перший офіційний візит представника ізраїльського..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Голова МЗС Ізраїлю Яір Лапід прибув до Об’єднаних Арабських Еміратів. Це перший офіційний візит представника ізраїльського уряду до країни Перської затоки. Лапід назвав його історичним.

Торік у вересні ОАЕ й Бахрейн уклали договір про нормалізацію відносин з Ізраїлем. Відтоді Арабські Емірати і єврейська держава підписали понад десять торгових угод і пактів про співпрацю.

У рамках візиту Лапід відкрив посольство Ізраїлю в Абу-Дабі. Поки воно буде розташовуватись у тимчасовому приміщенні, потім для нього виділять постійне.

[Яір Лапід, голова МЗС Ізраїлю]:
«Ізраїль хоче жити в мирі з усіма сусідами. Ми нікуди не підемо. Близький Схід – наш дім, тут ми й залишимося».

Міністр також закликав лідерів країн регіону почати мирні переговори з Ізраїлем.

Як очікують, ізраїльське консульство відкриється також у Дубаї. Водночас країна візьме участь у всесвітній виставці Експо-2020 у жовтні цього року. Теж у Дубаї. Там крім Ізраїлю братиме участь майже 140 країн і регіонів.

ОАЕ і Бахрейн підписали мирну угоду з Ізраїлем за посередництва США. Вони стали третьою і четвертою арабською країною, що нормалізувала відносини з єврейською державою, не чекаючи вирішення арабо-ізраїльського конфлікту. Раніше це зробили Єгипет і Йорданія – в 79-му і 94-му роках відповідно.

У 2020-му мирні угоди з Ізраїлем також уклали Судан і Марокко. А Саудівська Аравія відкрила своє небо для повітряного сполучення між Об’єднаними Арабськими Еміратами та Ізраїлем.
Коротке посилання на цю сторінку:

Історичний візит: голова МЗС Ізраїлю вперше офіційно відвідує ОАЕТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: