23.11.2024
Телеканал NTD

Крижана ванна: як зміцнюють імунітет у пустелі ОАЕ

Крижана ванна: як зміцнюють імунітет у пустелі ОАЕ

У пустелі поблизу міста Шарджа в Об'єднаних Арабських Еміратах — плюс 40 градусів за Цельсієм. Коли..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

У пустелі поблизу міста Шарджа в Об’єднаних Арабських Еміратах — плюс 40 градусів за Цельсієм. Коли ранкове сонце обпалює дюни, єдине бажання — зануритися в діжку з льодом.

І тепер це можливо. Такі сеанси проводить швейцарець Бенуа Демельмейстер.

Перепад температур у сорок градусів витримати непросто. Але саме так, на думку творця цієї процедури, можна зміцнити імунітет.

[Бенуа Демельмейстер, тренер]:

«Різниця температур зміцнює імунну систему. На короткий проміжок часу створюється навантаження для організму, що робить його сильнішим».

Техніка ґрунтується на давній тибетській методиці дихання. Так у тілі активізується особливий механізм, що допомагає протистояти холоду.

Водночас навіть новачки поступово знаходять свою точку рівноваги.

[Марван Абделазіз, учасник]:
«Спочатку трохи страшно. Хочеться вилізти звідси, не виходить контролювати дихання. А тепер усе гаразд, почуваюся чудово».

[Реза Тіргарі, учасник]:
«Тут розумієш, наскільки розум людини може відігравати провідну роль щодо тіла. Треба змусити своє тіло підкорятися свідомості — у цьому весь секрет».

Сам Бенуа Демельмейстер у минулому банкір. Однак надихнувшись пошуком прихованих резервів організму, змінив діяльність. Він уважає, що успіху може досягти кожен.

[Бенуа Демельмейстер, тренер]:
«Мені подобається виводити людей із зони комфорту й давати їм можливість пізнати тіло й розум, щоби возз’єднатися з природою».

Основоположником таких температурних експериментів є голландець Вім Гоф, володар світових рекордів. Він відомий тим, що зійшов на сніговий пік Монблан у самих шортах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Крижана ванна: як зміцнюють імунітет у пустелі ОАЕУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в Дубаї40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: