20.06.2024
Телеканал NTD

Австралія вирішуватиме винну суперечку з Китаєм у СОТ

Австралія вирішуватиме винну суперечку з Китаєм у СОТ

Австралія подала офіційну скаргу до Світової організації торгівлі на Китай, який торік наклав антидемпінгові мита на..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Австралія подала офіційну скаргу до Світової організації торгівлі на Китай, який торік наклав антидемпінгові мита на австралійське вино. Тарифи становлять від 107 до 212 %. Водночас уряд Австралії заперечує штучне заниження цін на продукцію.

[Ден Техан, міністр торгівлі Австралії]:
«Ми готові сісти за стіл переговорів із китайською владою, щоби врегулювати цю суперечку. Але під час наших двосторонніх дискусій на високому рівні розв’язання цієї проблеми не просувається. Тому ми звертаємося до Світової організації торгівлі».

Відносини між Австралією і Китаєм почали псуватися у 2018 році, коли австралійський уряд заборонив китайському телекомунікаційному гігантові Huawei Technologies прокладати інтернет-кабель на Соломонові острови. Він побоювався, що це може загрожувати кібербезпеці регіону.

Ситуація ще більше загострилася торік після того, як влада Австралії закликала провести міжнародне розслідування й з’ясувати, звідки пішов новий коронавірус.

Китай відреагував введенням високих мит на вино і ячмінь. Також він обмежив імпорт австралійського вугілля, яловичини й винограду. США назвали це «економічним насильством».

[Ден Техан, міністр торгівлі Австралії]:
«Ми експортували до Китаю вина на суму 1,1 мільярда доларів. За останніми оцінками, експорт знизився до 20 мільйонів доларів. Тобто, як бачите, австралійська виноробна промисловість утратила понад мільярд доларів».

Міністр торгівлі Австралії заявляє, що дії китайської влади завдали значних збитків різним галузям економіки Австралії. Тому він уважає за необхідне вирішити торговельну суперечку, використовуючи всі можливі шляхи.

Торік Австралія подала скаргу до СОТ на рішення Китаю запровадити високі тарифи на імпорт австралійського ячменю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія вирішуватиме винну суперечку з Китаєм у СОТФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинВ Україні новий головнокомандувачЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: