19.04.2024
Телеканал NTD

ЄС уклав угоду про величезні субсидії для фермерських господарств

ЄС уклав угоду про величезні субсидії для фермерських господарств

Євросоюз погодив реформи системи сільськогосподарських субсидій усередині блоку. Вони спрямовані на захист малих ферм, а також..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Євросоюз погодив реформи системи сільськогосподарських субсидій усередині блоку. Вони спрямовані на захист малих ферм, а також довкілля.

Угода покладе край майже трьом рокам спроб затвердити загальну сільськогосподарську політику ЄС. Згідно з документом, коло третини бюджету ЄС 2021-27 років буде виділено на виплати фермерам і підтримку сільськогосподарських районів. Загалом сума субсидій становитиме коло 387 мільярдів євро.

Водночас ЄС почне вкладати менше коштів в інтенсивні методи ведення сільського господарства, й більше — в захист природи і зменшення викидів СО2.

Головний пареговірник від Європарламенту Норберт Лінс каже, що заради договору виконали величезну роботу. Зокрема було проведено безліч так званих трилогів, тобто неформальних переговорів.

[Норберт Лінс, голова комітету сільського господарства]:
«Ми уклали угоду. Учора після першої години ночі ми усвідомили, що робота завершилася, а сьогодні ми знаємо, що угода є. І це через три роки й більш як 25 трилогів, трьох супертрилогів, одного гігантського трилогу, тисяч раундів переговорів і понад ста технічних зустрічей».

Комісар ЄС із «зеленої» політики Франс Тіммерманс сказав, що угода могла би піти трохи далі, але це як і раніше важливий крок.

[Франс Тіммерманс, заступник голови Єврокомісії]:
«Якщо ви подивитеся на це з істинно європейського погляду, який передбачає всі зміни, еволюцію, реформи, а не революцію, то я гадаю, ви побачите, що завдяки цій угоді ми досягли реальних змін».

Угода передбачає виплати на екологічні схеми ведення сільського господарства. Наприклад, на висадження каштанів і вирощування органічних овочів та фруктів.

Тепер договір мають формально затвердити Європарламент та країни-члени ЄС.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС уклав угоду про величезні субсидії для фермерських господарствВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиЄС виступає проти переслідування Фалуньгун у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: