28.08.2024
Телеканал NTD

Нова виставка про життя принца Філіпа відкрилася у Віндзорському замку

Нова виставка про життя принца Філіпа відкрилася у Віндзорському замку

Виставка, присвячена життю та спадщині британського принца Філіпа, відкрилася у Віндзорському замку. Експозиція в Георгіївському залі..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Виставка, присвячена життю та спадщині британського принца Філіпа, відкрилася у Віндзорському замку. Експозиція в Георгіївському залі об’єднує понад 100 предметів, які розповідають про молодість герцога Единбурзького, а також його службові обов’язки й закордонні візити.

9 квітня 2021 року принц Філіп помер у Віндзорському замку в 99-річному віці. до свого столітнього ювілею він не дожив усього два місяці.

[Саллі Гудсір, кураторка виставки]:
«Виставку було заплановано з нагоди 100-річчя Його Королівської Високості. 100 років йому мало виповнитися цьогоріч 10 червня. Але після його смерті у квітні ми відклали відкриття на кілька тижнів».

Серед головних експонатів експозиції — мантія і корона, які Філіп надів на коронацію королеви в 1953 році. Уперше на загальний огляд виставлено й портрет герцога, написаний у 2017 році, коли Філіп вийшов на пенсію.

Серед унікальних предметів і щоденник королеви Вікторії, у якому є запис про народження матері принца Філіпа, принцеси Аліси, у Віндзорському замку в 1885 році.

Тут також виставлено чимало предметів, які впродовж десятиліть дарували герцогу, коли він виконував свої офіційні обов’язки й здійснював закордонні візити.

Деякі досить незвичайні. Наприклад, цього коника, що завбільшки як людина, подарував президент Франції Жорж Помпіду під час свого візиту до Сполученого Королівства в 1972 році.

Є тут і шаховий набір, який подарував Нельсон Мандела під час візиту до Великої Британії в 1996-му. Він стоїть із парою ковбойських чобіт, подарованих принцу, коли той відвідував Техас у 1991-му.

Також на виставці є і залишки годинника з Георгіївського залу разом із фрагментом обгорілої балки. Принцу Філіпу вдалося витягти їх із-під уламків після пожежі, що сталася тут у 1992 році.

[Саллі Гудсір, кураторка виставки]:
«Оскільки люди не змогли, як заведено, зібратися на похорон, я надіюся, що вони прийдуть до замку й дізнаються про принца трохи більше».

Виставка працюватиме до 20 вересня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нова виставка про життя принца Філіпа відкрилася у Віндзорському замкуДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалУ Данії на престол зійшов Фредерік Х

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: