29.07.2024
Телеканал NTD

Італія повернула Чилі сотні кактусів, вивезених контрабандою

Італія повернула Чилі сотні кактусів, вивезених контрабандою

В одному з будинків в італійському портовому місті Сенігаллія підрозділ військової поліції зірвав джекпот. Тут виявили..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

В одному з будинків в італійському портовому місті Сенігаллія підрозділ військової поліції зірвав джекпот.

Тут виявили величезну кількість кактусів, незаконно вивезених із Чилі.

У схованці зберігалася 1000 рідкісних рослин, вкрадених із пустелі Атаками.

Контрабандні кактуси дуже цінні.

[Сімон Чеккіні, відділ дикої природи Військової поліції карабінерів]:
«Ми наказали власнику відкрити двері й показати нам документи. Та він не хотів цього робити. Довелося пригрозити, що виб’ємо двері. Тоді він відчинив, і ми побачили всі рослини, зібрані в пустелі».

У приміщенні виявили кактуси — сотні різних сортів. Також знайшли паспорт на ім’я чоловіка, якого підозрюють у торгівлі людьми. Було вилучено комп’ютер і всілякі документи.

Як припускають, підозрюваний здійснив сім поїздок до Чилі. Ящики з кактусами він відправляв до Румунії та Греції, де митні перевірки менш суворі.

Потім їх доставляли до Італії і продавали клієнтам, здебільшого азійським. Ціна рослин коливалася від сотень до тисяч євро.

Водночас Італія зважилася на історичний крок. Вона повертає Чилі всі конфісковані рослини. Для цього довелося залагодити всі бюрократичні моменти й оформити необхідну документацію.

Тоді як міжнародна спільнота стурбована скороченням популяцій носорогів, тигрів чи панд, мало хто замислюється про те, що кактусів на планеті теж дедалі менше.

За даними Міжнародного союзу охорони природи, коло третини з 1478 видів кактусів перебуває під загрозою зникнення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італія повернула Чилі сотні кактусів, вивезених контрабандою19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуБільше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекордРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапс2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: