26.04.2024
Телеканал NTD

Криза не перешкода: ліванське місто Батрун процвітає завдяки туризму

Криза не перешкода: ліванське місто Батрун процвітає завдяки туризму

Тоді як в умовах економічної кризи підприємствам у всьому Лівані ледве вдається вижити, прибережне місто Батрун..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Тоді як в умовах економічної кризи підприємствам у всьому Лівані ледве вдається вижити, прибережне місто Батрун процвітає. Ліванці їдуть відпочити сюди, оскільки багато хто через пандемію не зміг вирушити у відпустку за кордон.

Люди юрбами гуляють вулицями, відвідують історичні місця, засмагають на пляжах і проводять час у кав’ярнях.

[Магуй аль-Мухавас, власниця ресторану]:
«Ліванці не можуть подорожувати за кордон як туристи. Вони бачать, що місто раде їм та їхнім дітям, приймає їх як власних жителів, ось чому стільки людей».

Дедалі більше об’єктів нерухомості в місті здають або купують. Також чимраз більше компаній вкладають кошти в Батрун. І це великий контраст із масовим відтоком людей зі столиці.

Через фінансову кризу в Лівані поменшало робочих місць, понад половина населення опинилася в злиднях, а вартість національної валюти країни знизилася на 90 %.

Бейрут також усе ще відновлюється після торішнього потужного вибуху в порту, унаслідок якого сотні людей загинули, тисячі дістали поранення, було зруйновано багато будівель.

У вихідні, а влітку й у будні, на вулицях Батруна, на пляжах, у кав’ярнях та пабах вирує життя.

[Джон Бехара, гід]:
«Моя любов до Батруна змусила мене вивчити кожен камінь, кожен закуток. І кожній людині, яку я зустрічаю на вулицях, я розповідаю про історію. Саме так я чимраз більше прив’язуюся до свого міста».

У Батруні множаться малі підприємства й відомі бренди, особливо в секторі готельного бізнесу, а ще роздрібної торгівлі.

Сприяє напливу відвідувачів і те, що Ліван нещодавно послабив коронавірусні обмеження й щодня реєструє дедалі менше випадків зараження коронавірусом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Криза не перешкода: ліванське місто Батрун процвітає завдяки туризмуТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоМарокко: лазні закриті, води немаєРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»У Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителям100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: