25.01.2024
Телеканал NTD

Сінгапурські науковці керують рослинами через застосунок у смартфоні

Сінгапурські науковці керують рослинами через застосунок у смартфоні

Сінгапурські дослідники навчилися керувати рослинами за допомогою смартфона. Для цього до «венериної мухоловки» прикріпили крихітні електроди...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Сінгапурські дослідники навчилися керувати рослинами за допомогою смартфона. Для цього до «венериної мухоловки» прикріпили крихітні електроди. Потім застосунок відправив на них електричні імпульси, які подали рослині сигнал зачинити пастку.

[Ло Іфей, аспірантка]:
«Ми почали експеримент із цієї рослини, щоб з’ясувати, як наш пристрій за допомогою електричних сигналів може нею керувати чи повідомляти про її стан».

Науковці також відокремили одну пастку від рослини й прикріпили її до роботизованої руки. Так вийшов біонічний пристрій, який може м’яко захоплювати предмети. Він може знадобитися, щоб виконувати делікатні завдання.

Дослідники сподіваються, що також зможуть приймати сигнали від рослин.

[Ло Іфей, аспірантка]:
«Рослини, як і люди, генерують електричні сигнали, подібні до тих, що виникають під час роботи серця».

Якщо фахівці навчаться розуміти рослини, то цю технологію можна буде застосовувати для моніторингу довкілля, а також дізнаватися про забруднення атмосфери чи води.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сінгапурські науковці керують рослинами через застосунок у смартфоніНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: