26.04.2024
Телеканал NTD

Парламент Угорщини заборонив викладати ЛГБТ-ідеї в школах

Парламент Угорщини заборонив викладати ЛГБТ-ідеї в школах

Парламент Угорщини ухвалив закон, який забороняє викладати в школах матеріал, що стосується гомосексуальності та зміни статі...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Парламент Угорщини ухвалив закон, який забороняє викладати в школах матеріал, що стосується гомосексуальності та зміни статі.

Законодавці з керівної в країні партії Віктора Орбана «Фідес» підтримали законопроєкт. Ліві ж опозиційні політичні сили голосування бойкотували.

Закон увійшов до ширшого зводу правил, який стосується педофілії та покарання за це. Опоненти невдоволені таким об’єднанням. За їхніми словами, тепер їм буде складніше домогтися скасування нового обмеження.

У день голосування біля парламенту зібралися протестувальники. Вони закликали партію «Фідес» відхилити законопроєкт.

В Угорщині гомосексуальні шлюби офіційно не оформляють. Також усиновити дитину може тільки гетеросексуальна пара.

Загалом партія «Фідес» просуває християнсько-консервативні принципи. Так, уряд Орбана вніс до конституції чіткіше визначення сім’ї. Тепер там сказано, що це союз між одним чоловіком і однією жінкою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Парламент Угорщини заборонив викладати ЛГБТ-ідеї в школахПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: