25.01.2024
Телеканал NTD

Ера Нетаньягу закінчилася: в Ізраїлі обрали нового прем’єра

Ера Нетаньягу закінчилася: в Ізраїлі обрали нового прем'єра

Рекордний 12-річний термін перебування Біньяміна Нетаньягу на посаді прем'єр-міністра Ізраїлю завершився в неділю. Парламент країни затвердив..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Рекордний 12-річний термін перебування Біньяміна Нетаньягу на посаді прем’єр-міністра Ізраїлю завершився в неділю. Парламент країни затвердив новий уряд на чолі з Нафталі Беннетом.

Це неймовірний сценарій, якого багато ізраїльтян не очікували.

Новий уряд затвердили з перевагою всього в один голос: 60 проти 59. Згідно з умовами коаліції, лідер альянсу правих партій «Яміна» виконуватиме обов’язки прем’єра до вересня 2023 року. Потім на посаді його змінить лідер центристської партії «Єш Атід» Яір Лапід.

Беннет скликав перше засідання кабміну й пообіцяв «залікувати розкол» серед народу Ізраїлю.

[Нафталі Беннет, прем’єр-міністр Ізраїлю]:
«Це лише початок. І без перебільшення можна сказати, що проблеми є. Ми сформували уряд єдності. Тепер громадяни Ізраїлю очікують від нас дій. Ми діятимемо разом, у партнерстві й відповідально, щоб усунути розкол серед людей і негайно повернути країну до нормальної роботи після довгого періоду паралічу та чвар».

У Тель-Авіві та Єрусалимі пройшли акції як за, так і проти Нетаньягу.

[прихильник нового уряду]:
«Так, я тут святкую кінець старої ери, кажу “прощавай” нашому прем’єр-міністрові й радію приходу нових прем’єрів Нафталі Беннета та Яіра Лапіда. Ми хочемо, щоб вони домоглися успіху і знову нас об’єднали».

[прихильник Біньяміна Нетаньягу]:
«Це дуже погане рішення. Беннет, Ліберман, Саар і права сторона створили коаліцію з лівими, з терористами. Це частина тероризму».

Сам Нетаньягу каже, що йде в опозицію, однак обіцяє повернутися.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ера Нетаньягу закінчилася: в Ізраїлі обрали нового прем’єраПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного закону

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: