25.10.2024
Телеканал NTD

Бракує ліжок: на Гаїті новий спалах коронавірусу

Бракує ліжок: на Гаїті новий спалах коронавірусу

Майже рік Республіка Гаїті уникала серйозних спалахів COVID-19, але тепер темп поширення епідемії прискорюється. За день..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Майже рік Республіка Гаїті уникала серйозних спалахів COVID-19, але тепер темп поширення епідемії прискорюється. За день реєструють близько 200 нових випадків зараження. Пік припав на 1 червня, коли коронавірус виявили майже у 500 осіб.

Проте заражених може бути набагато більше. У країні не проводять масштабного тестування, тому статистика не показує реальної ситуації. Чиновники системи охорони здоров’я попереджають, що вона може стати катастрофічною.

Лікарні вже переповнені.

[Рональд Ларош, лікар]:
«Пацієнтів приймають усі державні й приватні лікарні. Ліжок більше немає. Необхідно створювати місця, де можна допомогти пацієнтам з утрудненим диханням. Треба запобігти катастрофі».

Президент Гаїті запроваджує суворі карантинні обмеження.

[Жовенель Моїз, президент Гаїті]:
«Ми докладаємо зусиль, щоб заборонити церемонії, розважальні заходи, випускні у школах. Усе це не можна проводити. Так уряд змушений робити, щоб захистити учнів і викладачів у такий скрутний час, коли від коронавірусу вмирають люди».

Наступного тижня, у межах ініціативи COVAX, Гаїті отримає першу партію вакцин від коронавірусу — 130 тисяч доз.

У країні, де живе одинадцять мільйонів осіб, офіційно зареєстровано коло 16 тисяч випадків зараження й понад 330 смертей від COVID.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бракує ліжок: на Гаїті новий спалах коронавірусуСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: