20.03.2024
Телеканал NTD

Байден і Ердоган провели зустріч під час саміту НАТО

Байден і Ердоган провели зустріч під час саміту НАТО

Президент США Джо Байден і президент Туреччини Тайїп Ердоган зустрілися в Брюсселі на саміті НАТО. Відносини..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Президент США Джо Байден і президент Туреччини Тайїп Ердоган зустрілися в Брюсселі на саміті НАТО. Відносини між двома союзниками по альянсу останнім часом були натягнутими, зокрема через те, що Білий дім визнав масові вбивства вірмен 1915 року в Османській імперії геноцидом.

Байден і Ердоган обговорили американські ракети Patriot, а також програму створення реактивних літаків F-35, з якої Вашингтон виключив Анкару.

Президент США каже, що переговори були позитивними й продуктивними.

[Джо Байден, президент США]:
«Ми докладно обговорювали, як діяти далі в низці питань. Списки у нас були дуже великі. Наші команди збираються продовжити обговорення, і я впевнений, що ми досягнемо реального прогресу у відносинах між Туреччиною і Сполученими Штатами Америки».

Водночас Ердоган схарактеризував перемовини з Джо Байденом як продуктивні й щирі.

[Тайїп Ердоган, президент Туреччини]:
«Ми думаємо, що в стосунках між США й Туреччиною немає проблем, і наша співпраця набагато багатша й ширша, ніж проблеми між нами».

Однак президент Туреччини сказав, що ніяких серйозних проривів у відносинах між двома союзниками не сталося.
Коротке посилання на цю сторінку:

Байден і Ердоган провели зустріч під час саміту НАТОСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»У Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: