29.02.2024
Телеканал NTD

Вашингтон ухвалив пакет заходів, щоби протистояти технологічній загрозі з боку Китаю

Вашингтон ухвалив пакет заходів, щоби протистояти технологічній загрозі з боку Китаю

Американський сенат ухвалив закон, який збільшить здатність США протистояти китайським технологіям. 68 членів верхньої палати Конгресу..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Американський сенат ухвалив закон, який збільшить здатність США протистояти китайським технологіям. 68 членів верхньої палати Конгресу проголосували за пакет заходів, 32 – проти.

Як очікується, на технології та дослідження виділять близько 190 мільярдів доларів.

Зазвичай республіканці й демократи мають кардинально протилежні думки з багатьох питань. Однак у цьому їхні погляди збігаються.

Закон стосується як інвестицій у компанії США, так і протидії впливу Китаю.

Він включає додаткові 54 мільярди доларів на виробництво й дослідження напівпровідників і телекомунікаційного устаткування. Зокрема на створення мікросхем, які обходяться автовиробникам в мільярди доларів.

Також до пакету включено заходи щодо стримування китайського технологічного сектору. Так, у ньому є положення, яке забороняє федеральним службовцям завантажувати застосунок для соціальних мереж TikTok на свої службові пристрої.

На додаток до цього, законопроєкт забороняє купівлю дронів компаній, які підтримує влада КНР.

Тепер закон відправлять на затвердження до палати представників Конгресу. Після цього він потрапить на стіл до президента.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вашингтон ухвалив пакет заходів, щоби протистояти технологічній загрозі з боку КитаюНовий удар по китайській компанії Evergrande: арештовано віцепрезидента автомобільного підрозділуДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаЕквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиківФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄССпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляЯпонці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміями

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: