24.11.2024
Телеканал NTD

Жорстокий напад бойовиків у Буркіна-Фасо: 160 загиблих, серед них 20 дітей

Жорстокий напад бойовиків у Буркіна-Фасо: 160 загиблих, серед них 20 дітей

Озброєні бойовики напали на село Солхан, що на півночі Буркіна-Фасо. Унаслідок атаки загинуло щонайменше 160 осіб,..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Озброєні бойовики напали на село Солхан, що на півночі Буркіна-Фасо. Унаслідок атаки загинуло щонайменше 160 осіб, серед них 20 дітей. Ще 40 людей дістало поранення. Напад став найбільш смертоносним у цьому регіоні за останні п’ять років.

Прем’єр-міністр Буркіна-Фасо відвідав у лікарні поранених та побував у постраждалому селі й поспілкувався з місцевими жителями.

[Крістоф Жозеф Марі Дабіре, прем’єр-міністр Буркіна-Фасо]:
«Безпека — це відповідальність уряду, сил безпеки й оборони, але це також відповідальність усього населення. Люди повинні взяти на себе зобов’язання співпрацювати з нами. Треба не дати (екстремістським угрупованням) вербувати нашу молодь».

Після атаки в країні оголосили триденну жалобу.

Поки жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за напад. Цього року в Західній Африці активізувалися бойовики, пов’язані з «Аль-Каїдою» та угрупованням «Ісламська держава».

Найбільше від насильства постраждав сахельський регіон, зокрема Буркіна-Фасо, Малі та Нігер. За останні два роки в Буркіна-Фасо були змушені покинути свої домівки більш як мільйон людей. Також до країни втекло 20 тисяч мирних жителів із сусіднього Малі.

За даними ООН, торік у Буркіна-Фасо, Малі та Нігері внаслідок нападів бойовиків і конфліктів між громадами загинуло 4000 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жорстокий напад бойовиків у Буркіна-Фасо: 160 загиблих, серед них 20 дітейФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: