26.11.2024
Телеканал NTD

Рівень води у притоках Амазонки б’є 100-річні рекорди

Рівень води у притоках Амазонки б'є 100-річні рекорди

Вода в бразильській річці Ріу-Негру — найбільшій лівій притоці Амазонки — через повені піднялася до рекордного..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Вода в бразильській річці Ріу-Негру — найбільшій лівій притоці Амазонки — через повені піднялася до рекордного рівня. Зливи спричинив природний феномен Ла-Нінья.

Як повідомляє Геологічна служба Бразилії, зараз глибина річки становить 29,98 метра. Такого не було з 1902 року.

У штаті Амазонас від повені постраждало більш як 450 тисяч осіб. У десятках міст затоплено вулиці й будинки.

[місцевий житель]:
«Якщо води стане більше ще на два сантиметри, будинок підніметься ще вище, і вже нічим не зарадиш. Мер казав, що допоможе, але, як бачите, не допоміг».

Рівень води в інших притоках Амазонки також ось-ось поб’є рекорди.

Ситуацію погіршує те, що наприкінці минулого року Манаус — столиця Амазонас — стала осередком пандемії коронавірусу. Місцева система охорони здоров’я досі перевантажена.

Існує думка, що настільки великі погодні катаклізми спричиняє зміна клімату. Сім із десяти найбільших повеней у басейні Амазонки сталися за останні 13 років.

Водночас інші великі території Бразилії потерпають від сильної засухи. Влада попереджає, що це може призвести до дефіциту електроенергії, яку виробляють гідроелектростанції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рівень води у притоках Амазонки б’є 100-річні рекордиНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніВ Україні новий головнокомандувачСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: