25.11.2024
Телеканал NTD

Єврокомісія оприлюднила правила для літніх подорожей всередині блоку

Єврокомісія оприлюднила правила для літніх подорожей всередині блоку

Єврокомісія оприлюднила нові правила для подорожей у літній сезон, який знову пройде в умовах пандемії. Згідно..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Єврокомісія оприлюднила нові правила для подорожей у літній сезон, який знову пройде в умовах пандемії. Згідно з планом, повністю вакцинованих громадян ЄС звільнять від тестування чи карантину під час поїздки з однієї країни блоку до іншої.

[Дідьє Рейндерс, єврокомісар з питань юстиції]:
«Це вже практикують у багатьох державах-членах (ЄС), і це не має залежати від того, звідки чи куди ви їдете».

Раніше в травні країни-члени домовилися запровадити так звані ковідні сертифікати. За допомогою QR-коду можна буде зрозуміти, чи робила людина щеплення, який був результат недавнього тесту чи коли вона видужала від коронавірусу. Ці сертифікати діятимуть із 1 липня.

Як очікують, ті, хто зробив другу дозу щеплення не більше ніж за 14 днів до поїздки, можуть переміщатися вільно. Для інших діятимуть правила згідно з кольором зони, з якої вони їдуть.

[Дідьє Рейндерс, єврокомісар з питань юстиції]:
«Коли ви виїжджаєте із зеленої зони, жодних обмежень не має бути. Якщо це помаранчева зона, вас можуть лише попросити пройти тест. А якщо ви приїдете з червоної зони, вас можуть помістити на карантин, поки ви не отримаєте негативний результат тесту. Карантин не застосовуватимуть, якщо ви маєте сертифікат».

Єврокомісія також назвала термін дії тестів.

[Дідьє Рейндерс, єврокомісар з питань юстиції]:
«Ми пропонуємо, щоб ПЛР-тести вважали дійсними впродовж 72 годин, а швидкі тести на антитіла, якщо їх приймають держави-члени ЄС, — упродовж 48 годин».

Щодо неповнолітніх, то Єврокомісія пропонує не поміщати їх на карантин у разі, якщо їхні батьки мають зелений ковідний сертифікат. Крім того, повністю звільнити від тестування пропонують дітей віком до шести років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Єврокомісія оприлюднила правила для літніх подорожей всередині блокуІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: