26.12.2024
Телеканал NTD

Звіт МАГАТЕ: обсяги збагаченого урану в Ірані в 16 разів перевищують ліміт

Звіт МАГАТЕ: обсяги збагаченого урану в Ірані в 16 разів перевищують ліміт

Запаси збагаченого урану в Ірані в 16 разів перевищують допустимий обсяг, записаний в ядерній угоді 2015..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Запаси збагаченого урану в Ірані в 16 разів перевищують допустимий обсяг, записаний в ядерній угоді 2015 року. Про це повідомляє агентство МАГАТЕ у своєму новому звіті. Згідно з ним, Іран має понад 3200 кілограмів урану.

Ліміт за договором — 202 кілограми. Також до підписання угоди в Тегерана вже було понад шість тонн збагаченого урану.

У своєму окремому звіті МАГАТЕ повідомило, що Іран не зміг пояснити сліди урану, знайдені на трьох незадекларованих об’єктах.

Це, можливо, призведе до нового дипломатичного конфлікту між Тегераном і Заходом.

Водночас під загрозою опинилися ядерні переговори, які вже три місяці проходять у Відні. У них беруть участь представники Ірану та п’яти країн, які уклали з Тегераном угоду: США, Росії, Китаю, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Слід зазначити, що, коли до влади в США прийшов Джо Байден, Вашингтон дав зрозуміти, що готовий повернутися до Спільного всеосяжного плану дій.

У 2018 році Дональд Трамп вивів свою країну з договору, назвавши його провальним. Після цього США повернула санкції щодо Тегерана, а Іран почав поступово відходити від виконання умов угоди.

У лютому Іран погодився знову допустити на свої об’єкти інспекторів МАГАТЕ. Але поки незрозуміло, чи зможуть звіти агентства змусити Тегеран стримати його ядерну програму.
Коротке посилання на цю сторінку:

Звіт МАГАТЕ: обсяги збагаченого урану в Ірані в 16 разів перевищують лімітТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна Кароліна

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: