19.09.2024
Телеканал NTD

Сотні новозеландців евакуювалися через повені в Кентербері

Сотні новозеландців евакуювалися через повені в Кентербері

У новозеландському регіоні Кентербері через зливи почалася повінь. Річки виходять із берегів. Метеорологічна служба оголосила червоний..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У новозеландському регіоні Кентербері через зливи почалася повінь. Річки виходять із берегів. Метеорологічна служба оголосила червоний рівень небезпеки. Жителів щонайменше 300 будинків було евакуйовано. У зоні повені може опинитися ще майже 3000 будинків. Повідомлень про загиблих не надходило.

[житель Кентербері]:
«Я вчора ліг спати близько десятої години вечора, і не було ніяких ознак повені. Сьогодні я встав о шостій ранку, а вона вже почалася — половина моєї ферми опинилася під водою».

Десятки автодоріг у Кентербері перекрито. Влада закликає людей залишатися вдома. В Ашбертоні кілька людей через повінь опинилися в пастці. Новозеландські військовики евакуювали їх на вертольотах.

Якщо дощі триватимуть, то в Ашбертоні може прорвати греблю. Тоді, за словами мера, доведеться евакуювати половину жителів міста.

Уряд Нової Зеландії оголосив, що виділить понад 70 тисяч доларів США мерам міст у Кентербері на підтримку постраждалих жителів. Це тільки перший етап допомоги. Повний збиток від повені ще оцінюватимуть.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сотні новозеландців евакуювалися через повені в КентерберіПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: