25.04.2024
Телеканал NTD

Музей Голодомору встановив рекорд України за кількістю мов в аудіогіді

Музей Голодомору встановив рекорд України за кількістю мов в аудіогіді

Національний музей Голодомору-геноциду в Києві встановив рекорд України. Тут створили аудіогід, який проводить екскурсію експозицією 34-ма..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Національний музей Голодомору-геноциду в Києві встановив рекорд України. Тут створили аудіогід, який проводить екскурсію експозицією 34-ма мовами.

[Марк Орловський, експерт Національного реєстру рекордів України]:
«Національний реєстр рекордів України цим сертифікатом фіксує рекорд України — найбільша кількість мов музейного аудіогіда. 34 мови».

Над проєктом працювали півтора року. У перекладі й озвучуванні брали учать волонтери, громадські організації та посольства. А ідея створити такий аудіогід виникла давно, оскільки багато іноземців не розуміли екскурсоводів.

[Олеся Стасюк, гендиректор Музею Голодомору]:
«Кілька років тому сталася така ситуація: у нас була офіційна делегація з Кенії, і ми зрозуміли, що 12 представників делегації не отримали потрібної інформації. Екскурсія була англійською мовою, а вони не володіли англійською. І тоді у нас виникла ідея, що Музей Голодомору повинен бути доступним для кожного відвідувача, для кожного громадянина нашої країни, для кожного гостя нашої столиці».

Послухати екскурсію можна через такий пристрій.

[Ольга Вигодованець, співробітниця Музею Голодомору]:
«У списку вибираємо одну з 34-х мов. Перша мова, звичайно, український. Є коротка екскурсія, і є оглядова на 40 хвилин. Тут указано з якого місця куди переходити, тому не виникне труднощів із тим, куди йти. Усе детально описано».

Такі аудіогіди набувають дедалі більшої популярності у всьому світі. Цікаво, що у Ватикані звукові екскурсії можна прослухати 38-ма мовами.

 

 
Коротке посилання на цю сторінку:

Музей Голодомору встановив рекорд України за кількістю мов в аудіогідіМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміВ Італії вимирають газетні кіоскиПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: