25.06.2024
Телеканал NTD

Виставка у Венеції: чи може архітектура врятувати планету

Виставка у Венеції: чи може архітектура врятувати планету

«Як ми будемо жити разом» — така центральна тема архітектурного бієнале, яке проходить у Венеції. Торік..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

«Як ми будемо жити разом» — така центральна тема архітектурного бієнале, яке проходить у Венеції. Торік його скасували через пандемію.

Автори інсталяцій переймаються проблемами екології, а також того, як люди можуть співіснувати одне з одним.

Ця композиція називається «Альпи: спільна вода». Вона нагадує про танення льодовиків.

Порушують і багато інших пов’язаних із довкіллям тем.

[Хашим Саркіс, куратор бієнале]:
«Ми думаємо про наше майбутнє на планеті, про охорону океанів, природних ресурсів, створення спільного надбання».

Інсталяція архітектора Пінар Йолдас нагадує про Світовий океан. Проєкт складається з шести частин, кожна з яких розповідає про загибель живого в морських глибинах.

[Пінар Йолдас, архітектор]:
«Це час, коли, можливо, не слід зосереджуватися на отриманні вищого прибутку й будівництві більшої кількості торгових центрів чи високих будівель. Можливо, архітектура має бути такою, у якій ми десь відступаємо й даємо простір для існування інших живих істот».

Ця інсталяція називається «Світ навиворіт». З одного боку видно автомагістралі, залізниці, морські шляхи, підводні кабелі та орбітальні шляхи, а з другого світ зображений таким, яким би він був без індустріального розвитку.

[Джойс Хсанг, архітектор]:
«Композиція зображує світ як єдину планету. Вона запитує: як ми можемо по-іншому взаємодіяти зі світом».

Також на виставці зачепили тему міжнародної присутності в Антарктиді, вирощування водоростей, цифрового забруднення та економії енергії, яку використовують для зберігання даних.

Триватиме захід до 21 листопада.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виставка у Венеції: чи може архітектура врятувати планетуСендбординг повертається до НамібіїКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 років

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: