18.10.2024
Телеканал NTD

Сотні венеційських гондол узяли участь у регаті «Вогалонга»

Сотні венеційських гондол узяли участь у регаті «Вогалонга»

П'ятсот венеціанських гондол узяли участь у популярній регаті «Вогалонга». Зазвичай вона приваблює до Венеції веслярів з..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

П’ятсот венеціанських гондол узяли участь у популярній регаті «Вогалонга». Зазвичай вона приваблює до Венеції веслярів з усього світу. Але цього року тут здебільшого італійці.

Правила теж дещо змінилися. Нині брати участь можуть лише традиційні гондоли. А раніше виступали на гребних човнах різних типів. Кількість суден доходила до 2000.

Маршрут теж скоротили з 30 до 20 кілометрів. Глядачів небагато. Ті, хто зібрався уздовж каналів, підтримують веслярів оплесками. Утім, переможців у регаті не буде. Це не змагання, а просто видовищна подія.

Торік через пандемію регату не проводили. Для жителів Венеції відновлення заходу дуже важливе. Цієї весни місто відсвяткувало 1600-річчя з дня заснування.

Регата «Вогалонга» вперше пройшла в 1974 році. Тоді організатори хотіли відродити венеціанські традиції, а також захистити місто від моторних суден, які наганяють великі хвилі. А тепер це просто видовищне свято, що дає змогу помилуватися місцевими традиційними човнами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сотні венеційських гондол узяли участь у регаті «Вогалонга»2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіВ Італії вимирають газетні кіоски

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: