19.09.2024
Телеканал NTD

До Таїланду повернулися стародавні артефакти, викрадені в минулому столітті

До Таїланду повернулися стародавні артефакти, викрадені в минулому столітті

Тайська влада провела в Бангкоку урочисту церемонію з нагоди повернення до країни стародавніх артефактів, які раніше..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Тайська влада провела в Бангкоку урочисту церемонію з нагоди повернення до країни стародавніх артефактів, які раніше викрали контрабандисти. Реліквії десятки років зберігалися в Музеї азійських мистецтв у Сан-Франциско. Уряд США віддав їх на вимогу Таїланду.

Артефактами є дві кам’яні поперечки, які були частиною двох храмів. Реліквії прикрашено різьбленням і зображеннями індуїстських божеств Індри та Ями. Вік цих брусів — приблизно 1000 років.

[Іттіпол Кунплом, міністр культури Таїланду]:
«Музей азійських мистецтв визнав, що ці дві поперечки вивезли з Таїланду. Й ось настав день, коли вони, нарешті, повернулися на батьківщину».

Кам’яні бруси виявив співробітник комітету з питань повернення цінностей Таїланду Танонгсак Ханвонг. Після його заяви влада США три роки проводила розслідування. Припускають, що реліквії викрали в період з 1958 по 1969 рік.

[Танонгсак Ханвонг, член комітету з питань повернення цінностей Таїланду]:
«Цей судовий процес подає сигнал музеям, які ще незаконно володіють тайськими артефактами. Тепер вони знають, що програють справу. Багато музеїв обрало процес повернення замість того, щоб судитися».

Артефакти три місяці експонуватимуть у Національному музеї Бангкока. Потім уряд вирішить, чи повертати їх до храмів, яким вони належали.
Коротке посилання на цю сторінку:

До Таїланду повернулися стародавні артефакти, викрадені в минулому столітті10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніБалабан — душа музичної культури АзербайджануПрогулянка найромантичнішим садом світуБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тиші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: