24.05.2024
Телеканал NTD

Італія відзначає 700-річчя смерті Данте публічними читаннями

Італія відзначає 700-річчя смерті Данте публічними читаннями

Щовечора впродовж останніх восьми місяців Джуліана Тураті відкриває свою пошарпану копію «Божественної комедії» Данте. Ці публічні..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Щовечора впродовж останніх восьми місяців Джуліана Тураті відкриває свою пошарпану копію «Божественної комедії» Данте. Ці публічні читання проходять біля могили великого середньовічного поета.

Він помер тут, у Равенні, 13 вересня 1321 року.

Цьогоріч у всій Італії проходять заходи з нагоди 700-ї річниці смерті Данте. Це і концерти, і виставки, і театральні виступи.

[Джуліана Тураті, учасниця публічних читань]:

«Завжди є щось нове. Навіть якщо ви прочитали й перечитали все, у Данте завжди є глибший сенс. І це завжди мені подобалося й мене зачаровувало».

Публічні читання почалися торік у вересні. Завершаться у вересні цього. Їхня мета — об’єднати за допомогою творів Данте всіх: від місцевих жителів до туристів і вчених.

Поруч зберігаються копії «Божественної комедії» 60 мовами. Організатори сподіваються, що туристи читатимуть їх своєю рідною мовою, коли після пандемії відновляться поїздки.

[Франческа Масі, організаторка заходів]:
«Читання Данте — мабуть, найщиріша й найглибша данина поваги, яку ми можемо запропонувати».

Данте написав «Божественну комедію» під час вигнання з його рідної Флоренції. У 1861 році письменник став символом об’єднання Італії. Проте Флоренція і Равенна й досі борються за його спадщину, а також за право на його останки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італія відзначає 700-річчя смерті Данте публічними читаннямиНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: