25.01.2024
Телеканал NTD

Їда, сон і тренування: німецька каратистка прагне потрапити на Олімпіаду-2020

Їда, сон і тренування: німецька каратистка прагне потрапити на Олімпіаду-2020

Ось уже більш як рік життя німецької каратистки Ясмін Юттнер складається лише зі сну, їди та..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Ось уже більш як рік життя німецької каратистки Ясмін Юттнер складається лише зі сну, їди та тренувань. 28-річна спортсменка прагне потрапити на Олімпіаду-2020 у Токіо. Каже, що така можливість випадає раз у житті. Карате вперше включили в програму Ігор, і на наступній Олімпіаді цієї дисципліни вже не буде.

[Ясмін Юттнер, каратистка]:
«Спочатку я була дуже схвильованою. Я подумала, що було б чудово поїхати на Олімпіаду й що маю всі шанси. А потім ми зрозуміли, що в кожній категорії можуть виступити лише десять спортсменів».

Після цього життя каратистки перетворилося на військовий похід: постійні поїздки по світу й виступи на відбіркових змаганнях. Ясмін не турбується про фінанси, оскільки вона спортивний солдат і отримує підтримку держави.

[Ясмін Юттнер, каратистка]:
«Це був шалений час. Доводилося багато працювати й навіть навчатися, тренування стали інтенсивнішими. Але це було дуже захопливо й вельми круто».

До Всесвітньої федерації карате входить 190 спортсменів. В Олімпіаді зможуть брати участь лише 40 чоловіків і 40 жінок. У кожній ваговій категорії виступлять десять атлетів.

Ясмін поки не набрала потрібної кількості балів. У червні вона має виступити на кваліфікаційному турнірі в Парижі. На Олімпіаду відберуть лише трьох каратистів.

[Ефтіміос Караміцос, тренер]:
«Я вірю в Ясмін. Вона дуже амбітна й під час тренувань віддає всі свої сили. Це вщасливлює мене, бо приємно працювати зі спортсменом, який вкладає всю душу».

Олімпійські змагання з карате пройдуть із 5 по 7 серпня 2021 року. Якщо Ясмін потрапить на них, то виступатиме в категорії ката. Це ведення поєдинку з уявним противником.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: