29.12.2024
Телеканал NTD

Влада Гонконгу обговорює закон, який визначатиме неправдиві новини

Влада Гонконгу обговорює закон, який визначатиме неправдиві новини

Тоді як у Гонконзі зростає занепокоєння через придушення свободи слова, лідер регіону Керрі Лам оголосила, що..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Тоді як у Гонконзі зростає занепокоєння через придушення свободи слова, лідер регіону Керрі Лам оголосила, що влада розробляє закон про фейкові новини. З її слів, він допоможе розв’язати проблеми розпалювання ненависті та брехні у ЗМІ.

[Керрі Лам, голова адміністрації Гонконгу]:
«Закон про неправдиві новини потребує широкого дослідження, особливо того, як уряди інших країн борються із цими тривожними тенденціями поширення неточної інформації, дезінформації, ненависті та брехні в соціальних мережах».

Цей коментар вона зробила наступного дня після звільнення з державної служби телерадіомовлення Гонконгу популярної журналістки й телеведучої Набели Козер. Вона була відома тим, що під час антиурядових протестів у 2019 році не боялася ставити Керрі Лам та іншим чиновникам незручні запитання.

До того ж телекомпанія почала видаляти архівне відео з репортажами Козер зі свого каналу на ютубі й зі сторінок у соцмережах.

Недавно відбувся суд над ще однією журналісткою державної служби телерадіомовлення Гонконгу Бао Чой. Її визнали винною в незаконному отриманні публічної інформації для документального фільму. У ньому розповідається про напад поліціянтів на продемократичних активістів у 2019 році.

Тоді демонстранти повсюдно звинувачували силовиків у надмірному застосуванні сили, залякуванні та навіть убивствах.

Гонконг також скотився в міжнародному рейтингу свободи преси з 18 місця у 2002 році на 80-е у 2020-му.
Коротке посилання на цю сторінку:

Влада Гонконгу обговорює закон, який визначатиме неправдиві новиниНовий удар по китайській компанії Evergrande: арештовано віцепрезидента автомобільного підрозділуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуГонконг посилив закон про нацбезпекуСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: