24.02.2024
Телеканал NTD

Знайти COVID по запаху: як навчають британських собак-шукачів

Знайти COVID по запаху: як навчають британських собак-шукачів

У Великій Британії собак-шукачів хочуть використовувати, щоб шукати заражених SARS-CoV-2. Вони патрулюватимуть аеропорти та інші місця..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

У Великій Британії собак-шукачів хочуть використовувати, щоб шукати заражених SARS-CoV-2. Вони патрулюватимуть аеропорти та інші місця з великим скупченням людей.

[Стів Ліндсі, професор Університету Дарема]:
«Нас цікавило розроблення швидкого й точного тесту на COVID. Наша попередня робота із собаками показала, що ми здатні виявляти людей із малярією за їхнім запахом, тому на початку пандемії ми вирішили перевірити, чи зможуть наші собаки виявляти за запахом людей із ковідом».

Дослідники зазначають, що собаки можуть визначити хворих із точністю понад 94 %. Їх навчали за допомогою шкарпеток і футболок, які спеціально для проєкту пожертвували медичні працівники та держслужбовці.

[Клер Гест, засновниця організації]:
«Я працювала із цими собаками, і мене вразило, наскільки точно вони можуть відчути запах ковіду на невеликому клаптику шкарпетки, яку носили сім місяців тому».

Дослідники кажуть, що собаки навіть могли визначити безсимптомні чи легкі форми коронавірусної хвороби, а також мутований штам, що з’явився у Великій Британії наприкінці минулого року.

[Клер Гест, засновниця організації]:
«Собак можна використовувати для швидкого неінвазивного виявлення заражених коронавірусом, навіть коли в них немає симптомів або вони ще не знають, що хворі».

Собак тренують виявляти COVID і в інших країнах, зокрема у Фінляндії, Німеччині та Чилі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Знайти COVID по запаху: як навчають британських собак-шукачівСрібло в Єгипті — нове золотоАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: